Ben je klaar met elke keer hetzelfde rondje rennen? Ken je dat tennisveld nu wel uit je hoofd? Word je moe van zumba? Probeer dan eens een van deze drie opkomende sporten.

1. Onderwaterschaken
Schaken met extra druk: onder water. Één duik is één zet. Diep inademen, dus! De schaakstukken en het bord bleven dankzij magneten vastzitten. Onderwaterschaken is populair: afgelopen weekend was in Londen het WK!

Meer tips voor opkomende sporten? Lees het eerste artikel in de serie ‘sporten om uit te proberen’.

2. Jugger
Jugger is een balsport met verschillende ‘wapens’. In de film ‘The Salute of the Jugger’ (1989) was deze zelfbedachte veldsport voor het eerst te zien. Australië en Duitsland startten daarop hun eigen varianten. Ondertussen wordt het in 20 landen gespeeld, waaronder in Nederland. Jaarlijks worden de regels gelijkgetrokken om een internationale competitie te organiseren.

3. Disc golfa woman playing frisbee golf
Golfen, maar dan met een frisbee. Een leuke activiteit voor een dag in het park. Er zijn disc golfbanen te vinden in Amsterdam en Rotterdam. Meer informatie over locaties, competities en tips over Disc Golf, vind je op de site van de Nederlandse Frisbee Bond. Je kunt ook een disc golfset kopen. Dan creëer je de baan zelf.

Fan van sporten in de open lucht? Lees onze tips voor buitensporten in de zon.