Marathon in de Maasstad

Zondag 7 april staat de 39e editie van de marathon van Rotterdam op het programma. 17.000 lopers worden aan de start verwacht. De route begint bij de Erasmusbrug en eindigt op de Coolsingel.

Wie gaat de 42,195 kilometer dit keer het snelste lopen? Bij de dames is er één topfavoriet: Ashete Dido. De loopster uit Ethiopië won in 2018 de marathon van Valencia (Spanje). Het deelnemersveld bij de heren wordt gedomineerd door Kenianen. Marius Kipserem (30) is de grote kanshebber. De snelste tijd in Rotterdam werd in 2009 gelopen: 2 uur, 4 minuten en 27 seconden. Topper Kipserem zou dat wel eens kunnen verbreken.

Leuk weetjes:
– Alle 17.000 (!) startnummers voor de NN Marathon Rotterdam zijn uitverkocht. Op internet bieden geblesseerde lopers wel tal van startbewijzen aan.
– Ard van Peppen (33) is gestopt als voetballer. De verdediger loopt zondag de marathon om zijn carrière symbolisch af te sluiten. Van Peppen: ‘Dit stond op mijn bucketlist.’
– Het wereldrecord voor de marathon staat op naam van Eliud Kipchoge: 2.01.39. Die snelheid liep hij in 2018 bij de marathon van Berlijn.